Met meer dan tien jaar ervaring op het gebied van informatie- en crisismanagement hebben wij Propus Exercise ontwikkeld. Onze software maakt het ontwerpen, organiseren en analyseren van veiligheidsoefeningen makkelijker en de kwaliteit van de oefening beter. Onze analysemodule helpt organisaties daarnaast om meer te leren van de oefeningen. De analyse en evaluatie worden concreter en bieden hierdoor veel waarde voor zowel persoonlijke ontwikkeling, als ontwikkeling op team- en organisatieniveau. Onder andere voor (M)OTO teams biedt dit veel waarde.

Waarom Propus Exercise?
Voert u regelmatig veiligheidsoefeningen uit, maar biedt dit weinig inzicht tijdens en na de oefening? Worden resultaten en de voortgang nauwelijks vastgelegd of komt u juist om in het papierwerk van de evaluaties? Dan biedt Propus Exercise het overzicht en inzicht waar u naar zoekt.

Binnen onze software ontwerpt u eenvoudig diverse scenario’s, en staat alle informatie voor deelnemers in één digitale omgeving. Het voorbereiden van een oefening kost daardoor minder tijd en administratie. Daarnaast kan de ontwikkeling per individu goed gemonitord en opgeslagen worden. Naast deze voordelen biedt het u ook ruimte om verder te ontwikkelen. Zo groeit de diversiteit aan oefeningen aanzienlijk en kunnen er per team/rolniveau unieke leerpaden aangeboden worden. De data geven aantoonbaar verschil en groei weer na enkele oefeningen.

Hoe werkt Propus Exercise?
Met de Propus Exercise heeft u altijd toegang tot de persoonlijke online omgeving van uw organisatie. Vooraf kiest u zelf welke modules u kunt afnemen. In uw omgeving bent u in staat om zelf scenario’s samen te stellen en de voortgang bij te houden. U kunt de software inrichten voor gebruikers op team- en organisatieniveau en aan leerpaden werken. Ken rollen en rechten toe aan teamgenoten en bepaal wie welke informatie ontvangt vooraf, tijdens en na de oefening.

De software is ingedeeld in vier modules:

 1. Ontwerp: Voeg deelnemers toe, stel leerdoelen, en richt de oefening in
 2. Planning: Plan het scenario voor de desbetreffende oefening eenvoudig in
 3. Monitoring: Monitor de oefening real-time en stuur bij waar nodig
 4. Analyse: Bekijk de verzamelde data en rapporteer per scenario of leerdoel op meerdere niveaus (individu-team-organisatie)
Vraag een demo aan

De voordelen van Propus Excercise

 • Digitale opslag van gegevens over de oefening zonder verlies van kwaliteit
 • Inzicht op verschillende niveaus en kolommen
 • Verantwoording van behaalde leerdoelen en inzicht in leerrendement
 • Makkelijk exporteren van informatie en inzichten
 • Inzichtelijke data tijdens en na de oefening op een overzichtelijk dasboard
 • Flexibiliteit om aanpassingen te doen (ook last-minute)
 • Hergebruik van oefeningen en scenario’s
 • Een veilige webapplicatie geschikt voor mobiel, tablet, en desktop
 • SSO
Vraag een demo aan
Veiligheidsregio Twente

“Voor de implementatie van de nieuwe visie op leren ging Veiligheidsregio Twente op zoek naar een systeem die onze functionarissen ondersteunen met het onderhouden van leerdoelen en vakmanschap. Propus bleek het meest flexibel en samen zijn we een traject ingestapt. De komende jaren gaan we samen nog meer modules ontwikkelen die de VRT en haar collega’s ondersteunen bij het leren.”