Met meer dan tien jaar ervaring crisis- en informatiemanagement, zowel (academisch) theoretisch en in de (internationale) praktijk hebben wij Propus Exercise ontwikkeld. Onze software maakt het ontwerpen, organiseren en analyseren van oefeningen en andere leermomenten makkelijker. Zo is er meer tijd over om op de behoefte in te spelen van de deelnemers en iedereen met waardevolle inzichten de praktijk in te sturen. Onze analysemodule helpt organisaties om meer te leren tijdens en na oefeningen. De analyse en evaluatie worden concreter en bieden hierdoor veel waardevolle inzichten op zowel persoonlijke ontwikkeling, als ontwikkeling van het team en de organisatie. Multidisciplinair opleiden-trainen-oefenen (MOTO) organisaties en vakbekwaamheidsafdelingen van crisisorganisaties kunnen veel baat hebben het efficiënt en effectief organiseren van (crisis)oefeningen.

Waarom Propus Exercise?
Voert u regelmatig veiligheidsoefeningen uit, maar biedt dit weinig inzicht tijdens en na de oefening? Worden resultaten en de voortgang nauwelijks vastgelegd of komt u juist om in het papierwerk van de evaluaties? Dan biedt Propus Exercise het overzicht en inzicht waar u naar zoekt.

Binnen onze software ontwerpt u eenvoudig diverse scenario’s, en staat alle informatie voor deelnemers in één digitale omgeving. Het voorbereiden van een oefening kost daardoor minder tijd en administratie. Daarnaast kan de ontwikkeling per individu goed gemonitord en opgeslagen worden. Naast deze voordelen biedt het u ook ruimte om verder te ontwikkelen als oefenorganisatie. Zo groeit de diversiteit aan oefeningen aanzienlijk en kunnen er per team/rolniveau unieke leerpaden aangeboden worden. De data geven aantoonbaar verschil en groei weer na enkele oefeningen.

Hoe werkt Propus Exercise?
Met Propus Exercise heeft u altijd toegang tot de persoonlijke online omgeving van uw organisatie. Vooraf kiest u zelf welke modules u kunt afnemen. In uw omgeving bent u in staat om zelf scenario’s samen te stellen en de voortgang bij te houden. U kunt de software inrichten voor gebruikers op team- en organisatieniveau en aan leerpaden werken. Ken rollen en rechten toe aan teamgenoten en bepaal wie welke informatie ontvangt vooraf, tijdens en na de oefening.

U kunt in onze software veilig inloggen met uw eigen organisatiegegevens.

Bent u benieuwd welke functionaliteiten wij bieden? Wij denken graag met u mee. Vraag een demo aan.

De software is ingedeeld in vier modules:

 1. Ontwerp: Voeg deelnemers toe, stel leerdoelen, en richt de oefening in
 2. Planning: Plan het scenario voor de desbetreffende oefening eenvoudig in
 3. Monitoring: Monitor de oefening real-time en stuur bij waar nodig
 4. Analyse: Bekijk de verzamelde data en rapporteer per scenario of leerdoel op meerdere niveaus (individu-team-organisatie)
Vraag een demo aan

De voordelen van Propus Excercise

 • Digitale opslag van gegevens over de oefening zonder verlies van kwaliteit
 • Inzicht op verschillende niveaus, zoals individueel, team of als gehele organisatie
 • Verantwoording van behaalde leerdoelen en inzicht in leerrendement
 • Makkelijk exporteren van informatie en inzichten
 • Inzichtelijke data tijdens en na de oefening op een overzichtelijk dashboard
 • Flexibiliteit om aanpassingen te doen aan een oefening (ook last-minute)
 • Hergebruik van oefenscenario’s
 • Een veilige webapplicatie geschikt voor mobiel, tablet, en desktop
 • Veilig inloggen met uw organisatiegegevens door middel van SSO
Vraag een demo aan
Veiligheidsregio Twente

“Voor de implementatie van de nieuwe visie op leren ging Veiligheidsregio Twente op zoek naar een systeem die onze functionarissen ondersteunen met het onderhouden van leerdoelen en vakmanschap. Propus bleek het meest flexibel en samen zijn we een traject ingestapt. De komende jaren gaan we samen nog meer modules ontwikkelen die de VRT en haar collega’s ondersteunen bij het leren.”